7.oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā ar diskusiju par tehnoloģiju uzņēmumiem nepieciešamo atbalstu atklāts Tehnoloģiju biznesa centrs (TBC). Tas darbosies kā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) struktūrvienība un līdz 2024. gadam plānots apmācībās piesaistīt vismaz 98 biznesa ideju attīstītājus kā arī sniegt atbalstu vismaz 30 jaunu produktu prototipu izstrādei. Līdztekus uzņēmēju pirmajiem soļiem biznesā, centrs nodrošinās pirmsakcelerācijas pakalpojumus un piedāvās dažādas apmācību programmas

Jaunais centrs sniegs atbalstu pētniecībai, ideju attīstībai, prototipēšanai un Latvijas zinātnes sasniegumu pārvēršanai konkurētspējīgos uzņēmējdarbības projektos. Projektu īsteno LIAA, piesaistot Norvēģu finanšu instrumenta finansējumu divu miljonu eiro apmēra, sadarbībā ar vairākām augstskolām - LU, Rīgas Tehnisko universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti. TBC ir iekļauts LIAA Biznesa inkubatoru struktūrā un tā mērķis ir  veicināt biznesa ideju attīstību, kuras vērstas uz tehnoloģiski ietilpīgu produktu attīstību sadarbībā ar augstskolām. Centrā tiks sniegts atbalsts pētniecībai, ideju attīstībai, prototipēšanai un Latvijas zinātnes sasniegumu pārvēršanai konkurētspējīgos uzņēmējdarbības projektos.

Centra vadītājs būs Ņikita Kazakevičs, kurš jau iepriekš uzkrājis pieredzi uzņēmēju atbalsta sniegšanā – no 2016. gada viņš vada LIAA Jelgavas biznesa inkubatoru, kurā atbalsts pirmsinkubācijas un inkubācijas programmās sniegts vairāk nekā 300 uzņēmējdarbības idejām.

“Tehnoloģiju biznesa centram ir jākļūst par drošu vidi eksperimentiem jaunu produktu un pakalpojumu izstrādē. Droša vide nozīmē, ka idejas attīstības sākumā process ir virzīts uz testēšanu, tādēļ centrā ir jābūt drošai videi, kur var kļūdīties. Uzņēmējs var pamēģināt uztaisīt prototipu un lemt kā rīkoties tālāk, tāpēc ir jābūt videi kur var atļauties veikt dažādus eksperimentus,” uzskata centra vadītājs.

Papildu informācija par Tehnoloģiju biznesa centru pieejama LIAA mājaslapā: https://www.liaa.gov.lv/lv/tbc.

Dalīties