Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora 16 nedēļu programmai, 29. jūlijā tiešsaistē norisināsies Demo dienas pasākums. Tā laikā trīs labākās inkubatora komandas savstarpēji sadalīs naudas balvas 11 000 EUR apmērā.

 

16 nedēļu programmai veltītais Demo dienas pasākums inkubatora kalendārā iezīmējas kā ļoti svarīgs notikums. Aizvadīto mēnešu laikā komandas aktīvi strādājušas pie savu biznesa ideju pilnveides, prototipu izveides, piedalījušās inkubatora iekšējā hakatonā, kā arī konsultējušās ar vairākiem mentoriem un savas nozares speciālistiem. 29. jūlijā komandas paveikto prezentēs žūrijai un cīnīsies par galvenajām naudas balvām. 1. vietas ieguvējiem tiks piešķirti 5000 EUR, 2. vietas ieguvējiem - 3500 EUR, taču 3. vietas ieguvējiem atvēlēti 2500 EUR.

Komandas, kuras Demo dienas ietvaros prezentēs paveikto, pavasarī izturēja sīvo pirmsinkubācijas astoņu nedēļu programmas konkurenci un izcīnija vietu pārstāvēt sevi arī 16 nedēļu posmā. Kā jau ierasts, šādu iespēju ieguva 15 komandas, kuras ir īstenojušas visdažādākās biznesa idejas, sākot ar digitālo platformu un aplikāciju izveidi, beidzot ar apģērba un citu produktu ražošanu.    

Dalībnieku paveikto Demo dienas ietvaros vērtēs LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece, projekta “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” vecākais eksperts Kārlis Kivlenieks, LU lektore un pētniece, Mg. B.A. Kristīne Bērziņa, “SmartLaws” izpilddirektore Marta Matisone, “Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls” valdes loceklis Uldis Dzērve, kā arī studijas “Glass Point” līdzīpašniece Ieva Zemīte.

Pasākuma tiešraide būs vērojama LU studentu Biznesa inkubatora Facebook lapā.

Aktivitāte tiek realizēta ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.

Dalīties