Noslēdzoties pirmajai elektronisko pieteikumu apstiprināšanas dienai klātienē vienotajā uzņemšanā pamatstudiju programmās, portāla Latvija.lv apkopotā informācija liecina, ka šobrīd Latvijas Universitāte (LU) ir saņēmusi visvairāk studētgribētāju pieteikumu starp visām Latvijas augstskolām. 7. jūlijā līdz plkst. 10.00 LU ir saņēmusi 7575 pieteikumus, ar pirmo prioritāti apstiprināti 1856 pieteikumi.

 

Salīdzinot ar pagājušo gadu, pieteikumu skaits pēc pirmās uzņemšanas dienas klātienē ir audzis teju dubultā, kas skaidrojams ar to, ka šogad reflektantiem bija vairāk iespēju pašiem elektroniski apstiprināt studiju pieteikumus. Vēl pirms sākās pieteikumu apstiprināšana klātienē 4,5 tūkstoši reflektantu jau paši bija izveidojuši pieteikumus vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā, no kuriem vairāk nekā 30 % arī paši apstiprināja pieteikumus.

6. jūlijā klātienē Latvijas Universitātē apstiprināt studiju pieteikumus bija ieradušies 536 cilvēki. Pirmā uzņemšanas diena bija ļoti intensīva, taču diezgan vienmērīga, neveidojoties garām rindām. Lai mazinātu drūzmēšanos telpās, veiksmīgāk organizētu studentu plūsmu un mazinātu jauniešu patērēto laiku gaidot rindā, LU tāpat kā pērn izmantoja t. s. “numuriņu sistēmu”.

Starp 10 populārākajām studiju programmām, kuras izvēlētas ar 1. prioritāti, lielākā daļa ir LU studiju programmas – 1. vietā Ārstniecība, 2. vietā – Datorzinātnes, 3. vietā – Tiesību zinātne, 5. vietā – Psiholoģija, 6. vietā – Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas, 8. vietā – Komunikācijas zinātne, 9. vietā – Biznesa vadība, 10. vietā – Pirmsskolas skolotājs.

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā www.latvija.lv norisinās no 28. jūnija līdz 11. jūlijam. Elektronisko pieteikumu klātienē var apstiprināt no 6. jūlija līdz 12. jūlijam. Pieteikumu var izveidot arī klātienē LU datorklasēs no 6. jūlija līdz 12. jūlijam.

Dalīties