28. jūnija sākas vienotā uzņemšana koledžās un bakalaura līmeņa studijās Latvijas Universitātē (LU), kuru uzņemšanu maģistra līmeņa studijās sāksies 5. jūlijā.

“Būt Latvijas Universitātes studentam nozīmē iesaistīties daudzveidīgā un aizraujošā darbā, kas kļūs par parasto dzīves nozīmīgo daļu izaugsmi veicinošā vidē. Daudzi tūkstoši jauniešu, kuri katru gadu izvēlas LU un pārliecinājušies - LU ir studentiem draudzīga vide. Gan studiju programmu piedāvājumu daudzveidība, gan augsta pasniedzēju kvalifikācija un pieredze, gan studiju vide, jaunais Akadēmiskais centrs, ļauj studijām visaugstākajiem standartiem atbilstošā līmenī ne tikai Baltijas, bet Eiropas mēroga, ”izvēlas studijas Latvijas daudzpusīgākajā universitātē aicina LU rektors  Indriķis Muižnieks .

Latvijas Universitātes iegūt, stiprināt un papildināt savas zināšanas un prasmes studenti var plašā zinātņu spektrā - dabaszinātnēs, humanitārajās un mākslas zinātnēs, medicīnas un veselības zinātnēs un sociālajās zinātnēs.

LU jaunos studentus uzņem 13 fakultātēs, 7 reģionālajās filiālēs, 150 daudzpusīgās un kvalitatīvās studiju programmās koledžas, bakalaura, maģistra, doktorantūras un rezidentūras līmeņa studijās.

 

Jaunas studiju programmas

2020./2021. akadēmiskajā gadā programmu klāstu papildina jaunas studiju programmas:

Bakalaura studiju programmas

Maģistra studiju programmas

Doktora studiju programmas

Licencēšanas procesā šobrīd atrodas Datorikas fakultātes izstrādātā doktorantūras programma "Datorzinātne un matemātika".

 

Uzņemšanas kārtība

Pieteikties koledžas un bakalaura līmeņa studijām var gan elektroniski, gan arī ierodoties uz vietas universitātē. Studijām elektroniski pieteikties, kā arī pieteikumu elektroniski apstiprināt var tie reflektanti, kuri vidusskolu absolvējuši 2019., 2020. un 2021. gadā.

Maģistra līmeņa studenti, kas absolvējuši LU, iesniedzot pieteikumu studijām var elektroniski LUIS; citu augstskolu absolventi - aizpildot elektronisko veidlapu; kā arī pieteikumu var iesniegt klātienē.

Pieteikumu iesniegšana doktorantūras studijās notiks no 23. augusta līdz 3. septembrim LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, 114. telpā.

 

!  Lūgums ņemt vērā, ka epidemioloģiskās situācijas dēļ uzņemšanas grafiks var mainīties, tāpēc ikvienam studētgribētājs aicināts sekot līdzi aktuālajām informācijas vietnēm  www.lu.lv  vai  www.gribustudet.lv .

Izvēlies panākumus! Studē Latvijas Universitātē!

Dalīties