Latvijas Universitātes Bibliotēka aicina uz tīmekļsemināru “Datu pārvaldības plāni: konteksts un aspekti”. Pasākums notiks tiešsaistē 29. aprīlī plkst. 15.00.To varēs vērot LU tiešraides kanālā un pasākuma Facebook lapā.

 

Datu pārvaldības plāna izveide kļūst arvien aktuālāka pētniecības procesa sastāvdaļa, to par obligātu arvien biežāk sāk uzskatīt pētījumu finansētāji. Efektīvi izveidots plāns palīdz pārdomāti pārvaldīt, organizēt, aprakstīt, saglabāt un koplietot datus, kas iegūti vai ģenerēti pētniecības projekta gaitā. Tīmekļsemināra “Datu pārvaldības plāni: konteksts un aspekti” dalībnieki uzzinās par to, kas ir datu pārvaldības plāns, no kā tas sastāv, kā to labāk veidot, kur noskaidrot nepieciešamo informāciju, kas ir jāparedz plānā, kā arī kādi rīki un citas iespējas tiešsaistē ir pieejamas, lai atvieglotu datu pārvaldības plāna izveidi.

Semināru vadīs LU Bibliotēkas darbinieces Gita Rozenberga, Aija Uzula un Sandra Fomina.


Tiešraide: Seminārs tiks raidīts tiešsaistē LU tiešraides kanālā un pasākuma Facebook lapā.

Datums: 2021. gada 29. aprīlis 

Laiks: plkst. 15.00  

Semināra mērķauditorija: Latvijas Universitātes personāls, pētnieki, doktorantūras studenti, kā arī ar zinātniskā darba koordinēšanu un atbalsta funkcijām saistītais personāls, pētījumu projektu vadītāji un koordinatori un citi interesenti. 

Semināra darba valoda – latviešu. 

Saziņai un jautājumu uzdošanai lūdzam izmantot e-pasta adresi napd@lu.lv.


PIETEIKTIES SEMINĀRAM

 

Semināru organizē LU Bibliotēka un OpenAIRE Nacionālais atvērtās piekļuves dienests. 

Dalīties